FETÖ ile dolandıran çeteyi banka müdürü çökertti

İstanbul'da, liderliğini 3 yıl cezası bulunan ve 8 ayrı suçtan aranması olan Aydın A.'nın yaptığı dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Aradığı kişileri kimlik bilgilerin FETÖ'nün elinde diyerek dolandıran Aydın A., Kastamonu'daki bir banka yetkilisin dikkati sayesinde İstanbul'da suç ortakları ile birlikte yakalandı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Şubat 2017 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ ile dolandıran çeteyi banka müdürü çökertti

Şahin Şen

Kastamonu'daki bir banka yetkilisinin polise şüpheli işlem bildiriminde bulunmasıyla İstanbul'daki dolandırıcılık şebekesi çökertildi ve 8 ayrı suçtan aranması bulunan şebeke lideri Aydın A. yakalandı. Aydın A., telefonla aradığı kişileri, "FETÖ olayları nedeniyle para aklama işi yapan 81 savcıdan biriyim. Kimlik bilgileriniz polis tarafından aranan FETÖ suçlularının eline geçti" diyerek kandırdı. Verdiği hesap numarasına para yatırılmasını isteyen Aydın A., bu yolla Kastamonu, Çorum ve Mersin'deki 3 kişiyi 100 bin TL dolandırdı. Aydın A.'nın dolandırdığı kişilere, yüzde 5 komisyonla anlaştığı 3 arkadaşının banka hesap numaralarını gönderdiği anlaşıldı.

İNANIP KREDİ ÇEKTİ

Dolandırıcılığı meslek haline getiren Aydın A., Çorum'da yaşayan esnaf emeklisi 66 yaşındaki Mahir M.'yi arayarak, kimlik bilgilerinin FETÖ'cülerin eline geçtiğini ve üzerine evrak düzenlendiğini söyledi. Suçluların yakalanması içim paraya ihtiyaç olduğunu söyleyen dolandırıcı, "vereceğim hesaba para yatırmazsan hakkında gözaltı işlemi başlatacağım" diyerek yaşlı adamı korkuttu. bankaya giderek 40 bin TL kredi çeken yaşlı adam Aydın A.'nın yönlendirmesiyle 3 ayrı hesaba parayı yatırdı.

BANKACI İHBAR ETTİ

Dolandırıcı Aydın A., Kastamonu'da yaşayan 56 yaşındaki çiftçi Selahattin H.'yi de aynı yöntemle kandırdı. 3 ayrı esnaf arkadaşından 37 bin lira borç alan çiftçi, telefonda kendisini yönlendiren dolandırıcının talimatlarıyla bankaya gitti. Selahattin H.'nin telefonu gişe vermesi ile banka çalışanı telefonun ucundaki Aydın A.'nın dolandırıcı olduğunu anladı. işlemleri gerçekleştiren bankacı, durumu yaşlı adama anlattı ve hesabı bloke etti. Polis merkezine giden Selahattin H. şikayetçi oldu ve hesap bilgileri İstanbul polisi ile paylaşıldı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Bankanın polisle irtibata geçmesi üzerine paraları çekmek için bankaya giden 3 şüpheli gözaltına alındı. Kendilerinin dolandırıcı olmadığını, sadece hesaplarını kullandırdıklarını söyleyen şüpheliler, Aydın A.'nın adresini polise bildirdi. Yapılan operasyonla çete lideri Aydın A., gözaltına alındı. Aydın A.'nın resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılıktan 8 aranmasının bulunduğu ve kesilmiş 3 yıl hapis cezasının olduğu belirlendi. Aydın A.'nın takip edilmemek için 3 adet eski telefon kullandığı ve GSM hatlarının kendi üzerine kayıtlı olmadığı ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber